Friday, November 25, 2011

Kodu numero Uno

Paar päeva enne kodust lahkumist polnud mul aimugi, mis minust Aafrikasse maandudes saab. Kuid õnneks sain ühe sõbra sõbra käest vihje ja paar e-maili hiljem olingi omale voodi broneerinud sellises uhke nimega kohas nagu Endless Summer beachhouse. Koht on oma nime saanud ei millegi muu järgi, kui Bruce Browni poolt 60-ndadel vändatud ajaloo esimese surfifilmi järgi. Väga muhe vaatamine.



Aga mis mind siis ootas selles lõputus suves. Üks suur hollandlaste pesa, kuna seda kohta manageerib üks hollandi kutt Alex. Ma broneerisin küll voodi ühes teises majas natuke kaugemal rannast koos tüdrukutega, et ei peaks viie võib olla norskava kutiga ühes toas magama. Aga kohale jõudes arvas Alex, et tal üks teine tüdruk ka poiste toas ripakil, et teeb tüdrukute bunk roomi ja nii me saime kahekesi omale privaat toa. Aga elu on lõputus suve nagu üks megasuur surfipere. Külmkapis võib sul küll oma riiul olla ja võid ka nime peale panna, aga ei maksa pahandada kui see äkki ära on kadunud. Pole hullu, võtad teiselt riiult midagi maitsvat. ;)
Suures toas on võimalik projektoriga seina peale suur filmiõhtu korraldada. Eesotas on suur laud, mida saab vajadusel kasutada nii söögilauana kui ka pingpongi lauana. Garaazis saavad kõik kenasti oma surfivarustust hoiustada. Iga reede õhtu toimuvad beachousi hoovis grilliõhtud, kus suurem lohesurfarite ringkond armastab koos käia. Eriti siis hollandlased.

Mõned pildid, mis võetud nende kodukalt.





Meie viimane grilliõhtu. Eemal on üle lahe näha Kaplinna kesklinna tuledemeri.





Maja ise asub otse rannabullevaardil. Ehk pumpad hoovis oma lohe muru peal täis. Kõnnid sellega üle autotee ja oledki kenasti valgel liival ja lainete vahel. Igal õhtul kui tuul puhub, leidub alati suurem seltskond, kes soovib pikalt downwindi lainet sõita. Ja alati leidub keegi kes bussiga vastu tuleb. Ei saa kurta, sellise lohetamise üle. ;)

Siin on ka oma väike surfikool, kus ma siis nüüd freelancina tööd teen. Sain ka ootamatult ühe teise püsiva tööpakkumise, aga kuna seltskond on nii tore ja poisid on mu vastu väga abivalmid olnud, siis ma jätkan freelanci elu.

Kui teisipäeva õhtul mu toakaaslane lahkus tagasi Hollandisse, siis olin juba vaikselt voodis unele suikumas. Kui uks pauh lahti läks ja mu selle päeva õpilane mulle toakaaslaseks koliti. Ehk siis harva kui siin majas mõni voodi tühjaks jääb ja harva kui sa mingit privaatsust siin leiad. Aga rahvas on tore, nalja saab palju ja igav ei ole kunagi. Suurepärane koht kus oma surfipuhkust veeta ja seltskonda nautida. Alati leidub keegi kellega surfama minna.

Aga vaadake parem ise internetist järgi, et on tore koht.
http://www.endlesssummerbeachhouse.co.za/

Alex SUP'imas väikse seltskonnaga. Pilt võetud kodulehelt.



Ja lõpuks eile õhtul kolisin ma sellest rokkivast surfimajast välja oma uude koju. Millest peagi siis jutt. Ja Lõputus Suves käin ma ikka edasi hängimas ning eriti Lõputut Interneti nautimas.

8 comments:

  1. Kas seal on vaalad?
    Naudi sisi mõnuda seda lõputut suve ja loodetavasti lund ei pea sa niipea nägema.

    ReplyDelete
  2. Ikke, suur atlandi ookean ikkagi. Vaalad, haid, hülged, pingviinid, ja kes iganes kõik ookeanis ringi ujuvad. Täna näiteks nägin täiesti usukumatut vaatepilti kuidas 8-9 delfiini koos grupis lainet surfasid. ainult meie ei naudi lainejõudu. ;)

    ReplyDelete
  3. Eino oskad ikka kadedaks teha küll. Kall sai juba riielda, et oli vaja neid suusareise broneerida :P

    ReplyDelete
  4. üldse ei oska. Kui linnast natsa välja uhad, siis peab päris pime olema, et mitte igal pool jaanalinde näha. ja alles eile jäid paar sebrat vaatevälja. nüüd tahaks hirmsasti kaelkirjakut näha. ;)

    ReplyDelete
  5. ja jõulukingiks seekord siis iJam :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Qoa-htxlalc&feature=youtu.be

    ReplyDelete
  6. nägin ühes kaltsukas pluusi, kuhu oli suurelt kirjutatud cape town, hakkasin kohe hõiskama, et Mirtel aja selga teeme pilti ja saadame Liisule. Mirtel vaatas pluusi umbusklikult ja ütles, et Liisul pole kindlasti nii paha maitse, et ta nii koleda pluusiga kohas oleks... Piltide järgi tunudb koht tõesti kenam kui see hall nüri pluus..

    ReplyDelete
  7. Opossomeid hakkan otsima.
    Ja teada on, et see Mirtel pole mitte suu peale kukkunud. Pilte võite ka ilusamate riietega saata.
    Hetke interneti puudumine kodus ja ülituuline ja kiire töönädal on mind arvutist eemale kiskunud. Nii et katsun järgmine nädal tuuletul ajal natuke usinam olla.

    ReplyDelete